Lonka

Lonka

Tonfiskbiffar

Tonfiskbiffar

1. Blanda alla ingredienser i en bunke och låt stå några minuter. 2. Forma till biffar med fuktiga händer och stek i smör på medelvärme
Torsk med bacon och soltorkade tomater

Torsk med bacon och soltorkade tomater

En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. Passar utmärkt till pressad potatis
Tunnbrödsrulle med tonfisk

Tunnbrödsrulle med tonfisk

1 kokt potatis. 1½ burk tonfisk. 1½ dl yoghurt. 11 msk sweet chilisås. 1Salt. 1Peppar. 1Basilika. 11 tunnbröd. 11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
tonfiskbiffar

tonfiskbiffar

Hej måndag och ny vecka. Tänkte starta bloggveckan med att tipsa om dessa goda tonfiskbiffar som jag tycker passar perfekt i vardagen då de är både enkla och snabba att laga
Ugnsbakad lax med fetaost

Ugnsbakad lax med fetaost

Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakpapper. Krydda med salt och peppar och droppa över citronsaft
Varm macka med tonfiskröra

Varm macka med tonfiskröra

Godmorgon. Ja, igår var alltså första dagen på jobbet igen. Blev så varmt välkomnad av min klass 6a att jag fick tårar i ögonen
Kålpudding

Kålpudding

Älskade husmanskost, älskade kålpudding, enkelt att tillaga och så vansinnigt gott att äta. 4 portion. 1st vitkålshuvud
Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Parmesangratinerad torsk

Parmesangratinerad torsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram torskfilé 100 gram parmesanost , riven 2 dl crème fraiche 1 st vitlöksklyfta(or) 0,25 st citron(er) , saften från ca 2 klyftor 1 tsk basilika , torkad 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Sallad 250 gram morötter 0,5 st zucchini 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 4 dl couscous , el