Mar

Mar

Flankstek med gräddig sås

Flankstek med gräddig sås

En mumsig köttbit, perfekt stekt, med en krämig sås, avocado och hallondressingen från igår. Yum. Såsreceptet har jag hittat på bloggrecepten
Friterad kyckling

Friterad kyckling

Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Asiatisk biffgryta

Asiatisk biffgryta

Ingredienser3 dl ris300 gram ryggbiff1 röd paprika1/2 gul lök250 gram champinjoner1 burk bambuskott3 dl vatten2 msk sojasåsEv
Biff teriyaki

Biff teriyaki

Strimla köttet. Skala och skiva löken tunt. Skala och strimla moroten fint. Ansa och skiva svampen. Dela broccolin i mindre bitar
Portergryta med nötkött

Portergryta med nötkött

Skär köttet i tärningar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skär morötter och palsternacka i skivor
Kyckling pad thai

Kyckling pad thai

Ingredienser Portioner. 4 Nudlar 180 g risnudlar 2 msk neutral olja 2 vitlöksklyftor 100 g purjolök 100 g morot 100 g vitkål 350 g kycklingfiléer 1 msk ättiksprit (12 %) 2 msk konc kycklingfond 1 1/2 dl ostronsås 2 msk kinesisk soja 1 msk asiatisk fisksås 2 msk strösocker 4 msk neutral olja 2 stora ägg 2 dl krossade osaltade jordnötter 150 g färska böngroddar Lägg till i inköpslistan
Grillade lövbiffspett

Grillade lövbiffspett

Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Trots ganska vanliga ingredienser i marinaden så blev det lite extra gott
Kasslergratäng

Kasslergratäng

Jag älskar potatisgratäng, blandar man sen ner kassler eller skinka så har man en hel middag i formen
Fylld lövbiff

Fylld lövbiff

4 lövbiffar [ca 500 g] smör, till stekning salt peppar. 1Fyllning. 50 g rökt skinka, i små tärningar 50 g champinjoner, finhackade 1 gul lök, finhackad (liten) 2 msk färsk pepparrot, riven 2 msk persilja, hackad 1 äggula salt smör potatispuré sallad
Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Lyxig kalops med mormorskokta morötter

Koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 2 timmar. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner