På jobbet har vi en klimattävling där vi får poäng om vi begränsar vår klimatpåverkan genom att till exempel äta vegetariska luncher minst tre dagar i veckan
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken. 2. Stek kyckling och fläsk i 1/2 msk smör i en stekpanna tills det får färg
Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Som vanligt blir det lätt så att jag inte har planerat nästa mål mat in in minsta detalj, något som min pappa är duktig på för han liksom jag mår inte bra av för långt mellan intagen
14 tomater, skållade och skalade. 1 gul lök, finhackad (stor) 100 g champinjon, hackade 4 tomater, skållade och skalade 1 tsk körvel 1 krm timjan. 2 dl buljong 1 dl grädde 1-2 tsk kinesisk soja 1 tsk ljus dijonsenap arrowrot, och vatten persilja, hackadFräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Lägg i tomater och kryddor och koka i 10 minuter
Ikväll har vi haft födelsedagsmiddag här hemma för sambon. Han önskade sig en köttgryta med ris till huvudrätt och vinnarkladdkakan till efterrätt (det var första gången jag gjorde den sedan SM gick av stapeln i oktober så det var dags nu igen
Den här maträtten mina kära vänner, den hoppas och tror jag att många kommer att testa. Häll såsen över köttet och lägg på delade tomater och till sist riven parmesanost