En av mina favoriter i mat, kyckling och mango chutney. )Ingredienser för 4 personer600 g kycklingfilé eller fläskfiléSmörSaltSvartpeppar1 pkt bacon½ purjolök2 dl vatten2 dl matlagningsgrädde1-2 msk kalvfond1 dl mango chutney½-1 tsk kinesisk soya1 röd paprikaSaltSvartpepparGör så härStrimla kycklingen
Veckans nyttiga matlådor tillagades i köket igår och det blev otroligt gott. Kycklingen som fått marineras och även wokas i marinad blir riktigt saftig och smakrik tillsammans med de krispiga grönsakerna i ratatouillen
Det blir ju så när man är matbloggare, som du förstår. Det är väl snarare tvärtom, att min vilja att variera mig i köket – eller min matrastlöshet, om man så vill – är den som bygger den här bloggen
Falukorv, stekt potatis & ägg4 port8-10 kokta potatisar400 g falukorv4 äggSmörSalt & pepparSkär de kokta potatisarna i tärningar och stek gyllenbruna i lite smör
Lite som en carbonarakyckling. Bacon, champinjoner och grädde. på kyckling. Mums. Jag tror man vinner i krämighet på att låta "såsen" stå och puttra på spisen en stund innan den hälls över kycklingen