LT

LT

Låtsashummersoppa

Låtsashummersoppa

Smaka av med salt och späd soppan med vatten om den är för tjock. 11 tsk paprikapulver, milt. 1salt. 1500 g morötter 1 citron, rivet skal 1 fänkål, liten 1 gul lök, stor 5 msk smör 1 tsk paprikapulver, milt 1 klyfta vitlök 1 burk tomater, krossade 1 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad 2 lagerblad 2 msk hummerfond, koncentrerad 2 tsk sambal oelek 5 dl vatten 1 dl vispgrädde saltSkala morötterna och skär dem i mindre bitar
Pocherat ägg med stekta kantareller

Pocherat ägg med stekta kantareller

Krydda med salt. Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna med ägget och strö persilja och parmesanost över
Kycklinggryta med franska smaker

Kycklinggryta med franska smaker

salt och nymalen svartpeppar. Salta och peppra kycklingdelarna och bryn dem smör och rapsolja på båda sidor i en stekgryta
Spagetti frutti di mare

Spagetti frutti di mare

Tvätta musslorna och kasta bort de som inte stänger sig. Lägg musslorna i en gryta och tillsätt vin och persilja
Currypilaff med kyckling

Currypilaff med kyckling

Servera måltiden med grönsaker i olika färger, man äter med ögat också. Salta och peppra kycklingen. 1 gula lökr, 1 msk curry, 2 msk rapsolja, 3 dl basmatiris, 6 dl hönsbuljong (vatten + 1 msk koncentrerad kycklingfond), 500 g kycklingfilé, salt, peppar
Bräserat lammlägg med indiska smaker

Bräserat lammlägg med indiska smaker

6 malda kryddpepparkorn, 6 malda nejlikor, 10 malda kardemummakärnor, 1 msk malen kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 msk chiliflakes, 1 msk spiskummin, 1 tsk rosmarin, salt, peppar samt smör och färsk koriander. 6 malda kryddpepparkorn, 6 malda nejlikor, 10 malda kardemummakärnor, 1 msk malen kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 msk chiliflakes, 1 msk spiskummin, 1 tsk rosmarin, salt, peppar samt smör och färsk koriander