Lenes Bakbok

Lenes Bakbok

  • 34 Recept
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

100 g margarin alternativt smör. 12 dl vetemjöl. 11 dl havregryn
Tareqs surdegsbröd

Tareqs surdegsbröd

mjöl, samma delar som vatten. 1vatten, samma delar som mjöl. 1vetemjöl, ekologiskt. 1äpple. 1surdeg, ovan. 1vatten, kallt
Hembakat bröd

Hembakat bröd

Jättegoda hembakade bröd med vallmofrön på toppen. Vi bakar dem. ofta och det är alltid uppskattat. -). Hembakat rostbröd (2 st)
Citronmarängkaka

Citronmarängkaka

250 g smör 3 dl strösocker 2 st citroner 3 st äggulor (spara äggvitorna till marängtäcket) 3 st ägg 2 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl
Syltkakor

Syltkakor

​Kakor är roligt att baka. Fyll med godaste sylten och kanta med knaprigt pärlsocker. Underbart gott…. 90 g strösocker (1 dl)
Världens bästa tårtbotten

Världens bästa tårtbotten

Ingredienser Portioner. 10 4 ägg 2 dl socker 1 dl vetemjöl (à 60 g) 1 dl potatismjöl (à 80 g) 1 tsk bakpulver smör och mjöl till formen Lägg till i inköpslistan
Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

ca 2 msk smör. 1ca 3 msk ströbröd eller  ca 3 msk kokosflingor. 1150 g smör. 1200 g vit choklad
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Det här rågbrödet är riktigt gott, det blir väldigt saftigt och har mycket smak. Till och med Algot som brukar vara lite kinkig med frön äter det glatt och tycker att det är jättegott
Rödbetskaka

Rödbetskaka

Riv rödbetorna. Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt ­oljan lite i taget under vispning
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

50 g jäst. 15 dl Arla® mjölk. 12 pkt saffran à 0,5 g. 11½ dl strösocker. 1250 g Arla Köket Kesella® kvarg. 1100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
Tareqs kalljästa kanelbullar

Tareqs kalljästa kanelbullar

jäst. 1socker. 1vatten, kallt. 1kardemummakärnor, grovt krossade. 1ägg. 1ekologiskt vetemjöl special, ca 17½ dl
Rabarberkaka

Rabarberkaka

God och lite kladdig blir denna kaka. Passar att äta som den är eller med en klick lättvispad grädde. Smidigt att göra allting i kastrullen
Råriven äppelpaj

Råriven äppelpaj

150 g smör, rumsvarmt. 11 krm salt. 12 msk vatten. 13 dl vetemjöl. 15-6 äpplen. 13,5 dl socker. 12 ägg
Nonstop kakor

Nonstop kakor

Vi hade lite kompisar över på en fika i helgen och vi bjöd på smörgåstårta och lite kakor. Eftersom det var hälften barn så bestämde vi oss för att göra godiskakor eller nonstopkakor med recept från en av D`s bakböcker
Silvia kaka

Silvia kaka

En kollega bjöd på fredagsfika innan semstern och det var just silviakaka. Supergod, saftig och väldigt söt
Mumsig tårta med maräng

Mumsig tårta med maräng

I lördags hade vi personalfest. Maten ordnade vi själva i form av knytkalas. Det blev 4 olika pajer, sallad, bröd, tårta till efterrätt och en massa godis och snacks
Lemoncurd

Lemoncurd

Jag måste nog utse citronen till min absoluta favoritfrukt. Jag ser alltid till att ha denna syrliga frukt hemma och använder den flitigt dagligen
Dumlesnittar

Dumlesnittar

Idag bakade jag de här underbara Dumlesnittarna. Inspirationen kom från mina Geishasnittar som jag gjorde för ett tag sedan