vilt

vilt

  • 19 Recept
Dovhjortsstek

Dovhjortsstek

4 pers. Ingredienser. 800g dovhjortsstek. Smör. Salt, peppar. Gör så här. Salta och peppra steken runt om. Bryn steken i smör
Vildsvinsfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Vildsvinsfilé med potatisgratäng och rödvinssås

Marinad4 msk honung 1 dl olja 2 krm salt 1 krm peppar 3 klyfta vitlök 0,5 tsk sambal oelek. 1Gratäng1 kg potatis 3 dl grädde 3 krm salt 3 krm peppar, grovmalen 3 klyfta vitlök 3 dl gratängost, riven
Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

Hjortfilé med svampduchesse och rödvinssås

600 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk pepparblandning, krossad (rosé, svart, grön) 1 msk smör. Svampduchesse750 g mandelpotatis 300 g trattkantareller 2 msk smör 1,5 dl grädde 2 äggula salt peppar
Hjortstek - i gryta

Hjortstek - i gryta

Har en del hjortkött i frysen och vad passar bättre som första inlägg på den här sidan än just det. I Skåne finns en hel del dovhjort och rådjur, det är ett nyttigt och fettsnålt kött som är kul att lyxa till det med i bland
Helstekt hjortfilé med potatiskaka

Helstekt hjortfilé med potatiskaka

6 dl viltfond. Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Dovhjortsfilé med valnötssås

Dovhjortsfilé med valnötssås

Dovhjortsfilé. Låt smöret bli gyllenbrynt i en panna och stek filén på medelhög värme i ca 25 minuter, tills innertemperaturen är ca 55 grader
Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

Hjortfilé med rotsellericrème och spenat

4 4 enbär 1 tsk torkad timjan 1/2 tsk hel svartpeppar 500 g hjortfilé 1 tsk salt 1 msk rapsolja 1 msk smör 1/2 msk konc viltfond 2 dl vatten Rotsellericrème ca 500 g rotselleri 3/4 dl crème fraiche salt och peppar Spenat 2 påsar babyspenat (à 65 g) 1 msk olivolja 1 msk smör 1 msk färskpressad citronjuice 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan