sylt och saft

sylt och saft

Björnbärssylt – enkelt recept

Björnbärssylt – enkelt recept

Låt svalna och förvara i kylen. 1500 g strösockerKoka upp bären och vattnet. Låt sjuda i cirka 10 minuter, rör om då och då. 1Tillsätt sockret, koka upp och sjud ytterligare i cirka 5 minuter, rör om under tiden. 1Häll upp sylten på väl rengjorda burkar och sätt på locken
Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad

Häll upp på syltburkar, sätt på lock samt ställ upp och ner att svalna. Lägg i en kastrull med tjock botten och lock
Hemmagjord Sweet Chilisås

Hemmagjord Sweet Chilisås

Skär bort fästena på chilifrukterna och ansa vitlökarna. Dela chilifrukterna till mindre bitar och ha ner dem samt vitlök i en mixer
Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Häll upp tomatmarmeladen på rena och steriliserade syltburkaroch sätt på lock. Pressa ur två msk citronsaftoch tillsätt det
Tomatmarmelad…

Tomatmarmelad…

Riv skalet och pressa ur saften. Skär ett kryss på ovansidan av varje tomat och lägg ner dem i det kokande vatten i en minut
Tomatmarmelad med hetta

Tomatmarmelad med hetta

3 l 1 kg mogna tomater 2 röda chilifrukter 5 kryddnejlikor 1 kg syltsocker 1 tsk vaniljsocker Lägg till i inköpslistan
Fransk rabarbermarmelad

Fransk rabarbermarmelad

Ingredienser Portioner. 1 liter 1 kg späd rabarber 1 kg strösocker 30 g smör Lägg till i inköpslistan
Marmelad på röda vinbär

Marmelad på röda vinbär

Ingredienser Portioner. ca 6 dl 1 l röda vinbär 1/2 dl vatten 1/2 vaniljstång ev 2 msk rom 4 dl strösocker Lägg till i inköpslistan
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

Vispa i resten av mjölken och koka upp under omrörning. Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör

När man gör egen druvjuice

I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
inlagda gröna tomater

inlagda gröna tomater

Skölj tomaterna och pricka dem med en gaffel eller provsticka. Häll upp i durkslag och låt tomaterna rinna av
Syltade gröna tomater/Marmelad..

Syltade gröna tomater/Marmelad..

Frost om nätterna och vad gör man när det lyser grön/gult på tomatplantan. Något som är jättegott är Syltade gröna tomater
Saft gjord på Vindruvor

Saft gjord på Vindruvor

Sylt/Marmelad. Själva saften Kokade jag upp med riven ingefära och sen smakade jag av med lite ekologisk citronsaft samt socker
Syltade gröna tomater

Syltade gröna tomater

och se till att sockret löser sig. Min kolonigranne Gunnel gav mig ett toppentips på att sylta gröna tomater med 1-2-3-lag, så ska det hålla i upp till två år. 1 del 12%-ig ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Häll över 1-2-3-lagen, skruva på locket och låt svalna i rumstemperatur (så inte burken spricker
ugnstorkade gröna tomater

ugnstorkade gröna tomater

)Så kolla tomaterna lite då och då, om ni provar detta hemma. Och toppade allt med olivolja så det täckte ordentligt
Syltade gröna tomater

Syltade gröna tomater

Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd
Plommon Marmelad

Plommon Marmelad

Placera de urkärnade plommonen tillsammans med vattnet i tjockbottnad kastrull, tillsätt syltsockeroch citron

Marmelad & sylt på björnbär

Varva bär och socker i syltgrytan, låt stå ochsafta sig en stund. Elsie och Bibbi gick lösa på mormor och morfars fruktträdgård i helgen
Simpel sylt på sommarens bär

Simpel sylt på sommarens bär

Det har blivit en hel del sylt kokad under sommaren och hösten. Om du använder frysta bär så kan du ta dem direkt från frysen och hälla ner dem i en tjockbottnad kastrull
Egen sylt

Egen sylt

Till bär som är fyllda med bärsaft, till exempel hallon, jordgubbar, blåbär, hjortron och björnbär behöver maninte tillsätta något vatten för att få en god och lagom tjock sylt