Låt svalna och förvara i kylen. 1500 g strösockerKoka upp bären och vattnet. Låt sjuda i cirka 10 minuter, rör om då och då. 1Tillsätt sockret, koka upp och sjud ytterligare i cirka 5 minuter, rör om under tiden. 1Häll upp sylten på väl rengjorda burkar och sätt på locken
och se till att sockret löser sig. Min kolonigranne Gunnel gav mig ett toppentips på att sylta gröna tomater med 1-2-3-lag, så ska det hålla i upp till två år. 1 del 12%-ig ättiksprit, 2 delar socker och 3 delar vatten. Häll över 1-2-3-lagen, skruva på locket och låt svalna i rumstemperatur (så inte burken spricker
Det har blivit en hel del sylt kokad under sommaren och hösten. Om du använder frysta bär så kan du ta dem direkt från frysen och hälla ner dem i en tjockbottnad kastrull
Till bär som är fyllda med bärsaft, till exempel hallon, jordgubbar, blåbär, hjortron och björnbär behöver maninte tillsätta något vatten för att få en god och lagom tjock sylt