ris

ris

  • 13 Recept
Stekt ris med räkor

Stekt ris med räkor

Använd gärna ris som blivit över från gårdagen. Om inte så koka riset i god tid så att det kan kylas ned och torka lite
Saffransdoftande skaldjursrisotto

Saffransdoftande skaldjursrisotto

1 gul lök 1 msk smör 3 dl avioriris 0,5 g saffran 1 kycklingbuljongtärning 7 dl vatten 4 tomater, stora 1 knippe dill 170 g kräftstjärt 150 g skalade räkor 1 krm vitpeppar 1 dl parmesanost, riven
Svamprisotto med kyckling

Svamprisotto med kyckling

Svamprisotto med kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt
Spenat & Svamprisotto!

Spenat & Svamprisotto!

Häll i riset och låt fräsa i en minut. Sleva på mer buljong och upprepa tills riset är mjukt med fortfarande har en hård kärna
Lövbiff med sting

Lövbiff med sting

Servera kokt ris eller pressad potatis och en grönsallad till. Skär köttet i tunna strimlor och bryn den i smör
Aromatiskt ris

Aromatiskt ris

Detta ris passar perfekt till alla indiska rätter. Färgen kommer från gurkmeja, så riset får en härlig gyllene färg
Ris med smak av ingefära och vitlök

Ris med smak av ingefära och vitlök

Framöver tänker jag försöka experimentera lite med ris. Vi lagar oftast bara vanligt ris (basmati) och enda kryddorna är lite lök, gurkmeja och salt
Kantarell­risotto

Kantarell­risotto

4 - + 250 g Kantarell 1 krm Salt 1 krm Grovmalen svartpeppar 1 msk Smör 1 st Bananschalottenlök 2 msk Smör 1,5 dl Risottoris 1 dl Torrt vitt vin 3,5 dl Vatten 0,5 st Grönsaksbuljongtärning 1 msk Färsk timjan 1 dl Grädde 1,5 dl Riven parmesan 0,5 tsk Flingsalt 2 krm Grovmalen svartpeppar 25 g Smör
Skaldjursrisotto med pesto

Skaldjursrisotto med pesto

• Häll i riset och fräs ytterligare någon minut. • När riset är klart, rör i peston, parmesanost och smör
Risotto med bacon, purjolök och champinjoner

Risotto med bacon, purjolök och champinjoner

Jag älskar att göra risotto. Risotto är så tacksamt att göra. Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker