Krämig risotto med kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligen risotto och det går att variera i all oändlighet
Ett par gånger på kort tid har han bjudit på svamprisotto och det har varit mycket gott. Risotto ”ska” göras genom att tillsätta lite vätska till riset, låta det koka in, tillsätta lite mer vätska, låta det koka in osv… Sånt omständigt är inte riktigt Peters melodi, han öser i allting på en gång, men vad gör väl det när det ändå bli så gott
Risotton. Risotton. 3 dl Risoni. Risonin får fräsa några minuter en kastrull med lite olivolja utan att det tar färg, tillsätt sedan vinet och låt det koka in, tillsätt sedan grönsaksbuljongen i omgångar och låt det småputtra i ca 15min eller tills risonin är mjuk, riv sedan ner västerbottensosten och finskuren gräslök, smaka av med salt och peppar. 3 dl Risoni
Fisken fick sällskap av en risotto som vi denna gång smaksatte med färska basilikablad, ett desperat försök att ta tillvara på basilikan som växt sig galet stor över sommaren men som nu börjar vissna och tyna bort