När smaken sitter, dra grytan åt sidan och tillsätt räkorna. 300 g räkor. Skär gurka, purjolök och paprika i strimlor, fräs de tillsammans med smör i en gryta
Låt allt bli genomvarmt och vänd sist ner räkorna, som inte ska koka, bara bli varma. 1 kg räkor med skal1 stor gul finhackad lökSmör4 tsk curry1 tsk paprikapulver1 stor strimlad purjolök200 g champinjoner4 stjälkar blekselleri1 röd paprika3 msk vetemjöl2 dl vatten1 fiskbuljongtärning3 dl grädde1 stor vitlöksklyftaKajennpeppar CitronDillSkala räkorna. 1 kg räkor med skal
4 tacoskal eller nachochips för 4 pers 800 g räkor med skal 1 rödlök 1 liten squash 1 dl persilja (gärna slätbladig) 1 msk olivolja 0,5 citron, pressad 0,5 tsk salt peppar
• Salta och peppra pilgrimsmusslorna och tigerräkorna. (4 portioner)8-9 dl fisk- eller grönsaksbuljong2 schalottenlökar, finhackade2 msk + 2 msk olivolja4 dl arborioris1 dl vitt vin1 kruka basilika1 vitlöksklyfta, pressad1-2 dl parmesan, färskriven2 msk smör8 pilgrimsmusslor8 tigerräkorolivolja till stekningcitronträspett• Koka upp buljongen och häll den varm på låg värme. Grilla tigerräkorna i 2-3 minuter på varje sida, eller tills de är genomstekta
Börja med räkorna. Blanda med resten i en bunke och tillsätt tinade, skalade räkor. Ta upp de ur pannan och häll ner räkor + marinaden och låt de steka tills de blir röda
Det kan ibland ge lustiga resultat, som den här rätten som egentligen skulle heta krämiga räkor. Eftersom kramiga räkor är desto roligare valde vi det namnet