Jag älskar pesto. Pesto kan man ha till mycket. Det är inte mycket som slår en klassisk pesto till pasta, men kan även användas till kött, fisk, sallader eller som smaksättare på olika sätt
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta 1 kruka basilika 65 g ruccola 1/2 dl pinjenötter 1 dl riven parmesanost 2 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 1/2 dl rapsolja salt och peppar 8 soltorkade tomater 50 g getost Lägg till i inköpslistan
Squashtzatziki. Jo, men visst kan man göra tzatziki av squash också, det gäller liksom att passa på nu när vi har massor med egenodlad squash i trädgården
Mixa snabbt alla pestoingredienser (utom olja och salt) i en matberedare. Solrospesto0,5 klyfta vitlök 1 kruka basilika 50 g babyspenat 0,5 dl solrosfrön 0,5 dl parmesanost, riven 1-2 dl olivolja salt
Pesto, vilket underbart påfund det är. Jag verkligen älskar pesto, all sorts pesto. Kanske att vanlig pesto gjord på basilika och pinjenötter är den som de flesta tänker på när de hör ordet pesto
Om du gillar tzatsiki kommer du att älska detta recept. Oj så gott. Avokado och tzatsiki är en riktigt god kombination och såsen blir sådär härligt krämig och vackert limegrön
12 krukor basilika 1 litet knippe bladpersilja 1 klyfta vitlök 1 dl rostade pinjenötter eller solrosfrön 2 dl parmesan, grovriven 3 dl olivolja 0,5 tsk salt 0,5 tsk grovmalen svartpepparLägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en pesto
Ingredienser Portioner. 4 2 st vitlöksklyftor 2 krukor basilika 1/2 dl pinjenötter 1 dl olivolja ca 40 g finriven parmesanost 1 krm salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
50 g Arla® Svecia. 1100 g rucola. 150 g pinjenötter. 11 vitlöksklyfta. 1½ dl olivolja. 1salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 50 g Arla® Svecia 100 g rucola 50 g pinjenötter 1 vitlöksklyfta ½ dl olivolja salt och peppar