Flankstek är bland det godaste köttet som finns att grilla. Gör några snitt, tvärs emot fibrerna i flanksteken (annars kan den krulla sig när du grillar den)
Flanksteken är riktigt smakrik och har en relativt grova köttfibrer, köttet är mörat i minst tio dagar i vacuum innan det kommer till butiken och fortsätter möra fram tills förpackningen öppnas
Sedan hade jag köpt en flankstek på 700 g den pepprade och saltade jag och penslade med Verlaque Wild Honey Balsamico. Mot slutet sänkte jag värmen till 165 grader så jag kunde sätta in flanksteken 15 minuter för efterstekning
Torka under tiden av flanksteken och salta och peppra den. 500 g flankstek. Värm ugnen till 250 grader. Skrubba potatisarna och skär dem i 1 centimeter tjocka skivor
Saftig flankstek med salladFlankstek med sallad på nyttiga fettkällor från avokado och pinjenötter. 200g stekt flankstek50g skivad broccoli1/3 skivad rödlök30g skivad avokado5g pinjenötter5g kokosfett5g balsamvinäger5g sojasås30g fetaost 10 %1/4 tsk vitlökspulver2 msk hackad gräslökMalen svartpepparÖrtsalt50g valfri dressingGör så här. Stek flanksteken i samma stekpanna i ca 5 minuter och låt den sedan vila i 2 minuter
Flankstek - en relativt billig styckningsdetalj från nötkreaturen. Salta och peppra 700-800 g flankstek bryn den i en klick smör i stekpannan eller i grillpannan