En riktigt enkel helgrätt som sköter sig själv i ugnen en stund medan du fixar till en gudomligt god sås och tillbehör snabbt och enkelt och medan köttet vilar friterar du ett gäng pommes frites
Helstekt fläskfiléHär hemma har vi en slö och härlig måndagsförmiddag. Jag och Algot är lediga den här veckan eftersom det är höstlov i skolan och vi passar på att njuta lite extra av att inte behöva stressa på morgonen
Har ni kvar grillvädret. Det har inte vi. Oj så det har blåst i dag och fortfarande blåser och temperaturen har sjunkit rejält så nu känns det inte som sommar nå mer
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Skär filén i 2 centimeter tjocka skivor. Bryn hastigt i hälften av smöret. Lägg upp dem på en tallrik. Skiva och stek champinjonerna i resten av smöret
Ingredienser Portioner. 2 2 port potatisklyftor 100 g pimiento de padron 1 tsk olja salt peppar 2 skivor fläskkotlett 1 dl chilimajonnäs 1/2 krispsallad Lägg till i inköpslistan