bröd

bröd

  • 109 Recept
Saffransmazariner

Saffransmazariner

Mördeg120 g smör, rumsvarmt 60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 20 g äggula [1 st]. 1Mazarinfyllning100 g smör, att bryna 0,5 g saffran 370 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 110 g ägg, rumsvarma [2 st] 40 g äggula, rumsvarma [2 st] 8 g vaniljsocker [1 msk] 10 g vetemjöl [1 msk]
Saftiga saffransbröd

Saftiga saffransbröd

Idag har vi tänt första ljuset i adventsljusstaken och snart ska vi mysa med nybakade lussekatter. Efter att ha haft fullt hus här idag sitter jag och maken och njuter av tysnaden, S är på kalas och D är och leker hos en kompis
Småfranska

Småfranska

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Därefter tillsätts vattnet. Värm vätskan till fingervarmt. Lös upp jästen med lite av vätskan
Mormors småfranska

Mormors småfranska

Det var länge sedan som jag bakade bröd. Känslan av att ha frysen full av hembakat bröd är något man blir glad över, iallafall jag
Surdeg – recept på grunddeg

Surdeg – recept på grunddeg

Första dagen. Blanda 2 deciliter vatten med 2,5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i två dygn
Fröknäcke med majsmjöl

Fröknäcke med majsmjöl

2 dl majsmjöl. 1,5 dl solrosfrön. 1 dl sesamfrön, vit eller svarta. 1,5 dl pumpafrön. 0,5 dl olivolja eller rapsolja
Nattjästa sesambröd

Nattjästa sesambröd

Många tror det är svårt att baka eget matbröd och visst det kan vara så ibland, men inte så där toksvårt