- Sweet and simple - Imorgon kommer ett av mina favoritbakverk, någon som kan gissa vilket. Något ni kommer märka under denna saffransveckan är att jag älskar kombinationen saffran och apelsin
En riktig julkaka som kan ätas som den är eller förvandlas till en liten bakelse fylld med bär eller sylt och en klick vispad grädde eller crème fraiche
Jag hittade ett recept i Monica Eisenmans bok "Två Systrars Söta" och de här receptet kallar hon för Mormor Gretas kardemummaskorpor och att de blev en favorit hos deras kunder på deras cafè och ja kan förstå varför
1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Blev så sjukt sugen på kokossnittar. Har jag ätit kokossnittar innan. Nej. Men jag blev sugen ändå. Jag freebasade totalt och resultatet blev över all förväntan