Sås

Sås

  • 6 Recept
Konjak- och grönpepparsås

Konjak- och grönpepparsås

Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tzatsiki

Tzatsiki

Ingredienser Portioner. 8 3/4 gurka 1 1/2 tsk salt 2 vitlöksklyftor 3 1/2 dl grekisk yoghurt eller naturell (se Tips) 1 tsk citronjuice eller vinäger 1 msk olivolja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pepparrotssås med äpple

Pepparrotssås med äpple

Riv äpplet grovt. Hacka löken fint. Tillsätt dessa i en skål med crème fraiche och majonnäs. Häll ned den rivna pepparroten och rör om
Remouladesås

Remouladesås

Ingredienser Portioner. 4 2 dl crème fraiche 2 msk (rågade) majonnäs 4 msk bostongurka eller hackad ättiksgurka 2 msk kapris 3 msk hackad persilja 1 tsk dragon salt svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen