Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 63 Recept
Mina Favoriter
Klassisk Gulasch

Klassisk Gulasch

Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev 1 msk olja till stekning 4 gula lökar 1 röd paprika 1 chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 msk tomatpuré 5 vitlöksklyftor 1 msk mejram 5 msk paprikapulver 1 msk hel kummin 1 tsk salt 1 krm peppar 4 medelstora potatisar 250 g rotselleri 2 morötter 2 liter oxbuljong (tärning eller konc fond + vatten) ev 1/2 tsk sambal oelek Till servering gräddfil finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kassler- & currygryta

Kassler- & currygryta

Kasslergryta. 400 g kassler. 1 röd paprika. 1 gul lök. 5 dl matlagningsgrädde. 1 vitlöksklyfta. 1 grönsaksbuljongtärning
Makaronipizza med falukorv

Makaronipizza med falukorv

Då var det måndag och ny vecka. Snön åker verkligen kana ner från taken och det har varit otroligt fint väder idag med solsken och dropp från stuprören
Portergryta

Portergryta

Så här gör du Putsa och skär köttet i kuber, cirka 3 × 3 × 3 centimeter
Rostbiff

Rostbiff

Krydda köttet runt om och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills temperaturen är 63° (för rosa kött), det tar ca 1 1/2 timme
Pulled pork

Pulled pork

Ingredienser Portioner. 6 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit 3 tsk salt 3 krm nymalen svartpeppar 2 gula lökar 1 hel vitlök 1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml) Till servering 12 portionsbröd, t ex minibaguette eller källarfranska 1 fint strimlad rödlök 1 burk tomatsalsa (à 300 g) 1 burk majs (à 340 g) 3 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Älggryta med mörkt öl

Älggryta med mörkt öl

Tärna köttet. Strimla baconet. Skala och klyfta löken. Bryn kött, bacon och lök i omgångar i en stekpanna med 2 msk smör
Kinagryta med sötsur sås

Kinagryta med sötsur sås

Skär köttet i strimlor och lägg i en bunke med soja och riven ingefära. Blanda runt så att alla bitarna får färg
Pulled beef

Pulled beef

Hacka chilin, med kärnor, fint. Blanda med peppar, salt, spiskummin, tomatpuré och soja. Gnid in köttet med blandningen
Porterstek på nötbog

Porterstek på nötbog

Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta