Så här dags i början av november är det redan dags att börja fundera på julen. Vilka ska man fira med, vart ska det firas, julklappar, pynt, börja hoppas på en vit jul osv, men framför allt på allt gott det ska bakas
Det ska bli spännande att se hur väl de passar till julmaten. Jag ville testa att baka matbröd med glögg i, så jag bestämde mig därför för att använda den sista glöggen i flaskan till att baka dessa limpor
Skär 1 lime i tunna skivor. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Pressa 1 lime i sillagen och blanda med sill, limeskivor, och lätt mortlad mynta
Krispiga Julnötter till glöggen. Krispiga julnötter. Med smak av kardemumma och kanel samt lite sting. Jag testade att ugnsrosta nötterna med garam masala och det här är andra omgången under två veckor som jag har gjort en stor sats
Krydda din köttbullar med kanel, ingefära och kryddpeppar. 500 g blandfärs2 dl matlagningsgrädde 1 dl ströbröd 1 ägg 1/2 gul lök½ tsk kanel 1 tsk ingefära 1 krm kryddpeppar salt, peppar Blanda grädde, ägg och ströbröd i en bunke och låt svälla 5