Gryta

Gryta

  • 7 Recept
Min skånska kalops

Min skånska kalops

Bryn köttet i omgångar i smör i en stor stekgryta. I skånsk kalops ska det definitivt finnas rejäla morotsbitar
Vintergryta på högrev

Vintergryta på högrev

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg högrev , bit eller färdigskurna grytbitar 80 gram sardeller , i olja 150 gram rökt sidfläsk , i tärningar utan svål 1 msk smör , och rapsolja 200 gram palsternacka(or) , skuren i grova bitar 200 gram steklökar , hela 5 dl rött vin 1 msk kalvfond , utspädd i 2 dl vatten 7 dl krossade tomater 20 gram vitlök(ar) , finhackad 3 st lagerblad 1 msk rosmarin 1 msk timjan 250 gram skogschampinjoner , i delar 1 odefinierad salt 1 msk maizena , Eventuellt, utrörd i 2 msk vatten Köp receptet
Gulaschgryta med högrev

Gulaschgryta med högrev

Tricket för att få en god gryta är att sjuda LÄNGE, det tycker jag i alla fall ger en bättre och mer djup åt smaken