På julaftonprovade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssons frestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
En krämig Jansson måste finnas på julbordet. Passar också på påskbordet eller till nattamat. För att fördjupa smakerna använder jag lite orökt kaviar som smaksättare
stek bacon krispigt, sänk till mellanvärme, tillsätt i purjolök, vitlök, hackad timjan och smör. Blanda då i mjölet,och häll sedan under konstant vispning i mjölken, lite åt gången, så att såsen tjocknar
Häll upp vatten i en kastrull ochkoka pastan tills den är mjuk. Hacka lök, baconochkörsbärstomater, stek dem på medelvärme i en stekpanna och häll sedan över grädden
Medan pastan kokar kan du börja att steka köttfärs ochom du vill kan du ha ev. cayennepeppar O. När du är färdig med kött stekningen kan du hälla i det i en ugnsform med pastan ochkidneybönorna rör sedan om
Grymt gott. Så himla enkelt att göra och så himla gott. Allt med taco är smarrigt. Gör sen lager med tortillabröd, salsasås, köttfärs ochost i en rund springform
Hemma i Japan, är gratäng en populärhusmanskost i vintern. Kanske detta är mycket överraskande för många svenskar, men vi japansk älskar god mat från överallt i världen och anpassade dem till Japan
För åtskilliga år sedan provade jag att göra en köttfärspaj. Det var en riktigt äcklig matupplevelse, så pass att jag hållt mig långt bort från alla nya pajreceptsom inte passat bra ihop med vaniljsås eller glass