Lenas kokbok

Lenas kokbok

  • 12 Recept
Ratatoille - vegetarisk lyx

Ratatoille - vegetarisk lyx

Foto. SaltåkvarnRatatoille med fetaostkräm och solrosfrön 4-6 personer1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär grönsakerna i ganska stora bitar
Gubbröra à la Mannerström

Gubbröra à la Mannerström

1. Skär matjesfiléerna i tärningar. 2. Skala och finhacka rödlöken. 3. Skala och hacka äggen. 4. Hacka kaprisen. 5. Finhacka dill och gräslök
Ansjovisrullar med smördeg

Ansjovisrullar med smördeg

Tredje tilltugget på festen jag caterade mat till var smördegssnurror med ansjovissmör eftersom han som hade festen fullkomligen älskar ansjovis
Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
RÄKOR SAGANAKI

RÄKOR SAGANAKI

 . Eftersom det var så mycket godsaker på gång i gårkväll så valde vi att testa en ny förrätt som en lättare middag
Julsnaps

Julsnaps

Blanda alla ingredienser utom clementinskalet i en flaska. Skaka flaskan tills sockret löser sig och låt detta stå i ett dygn