I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma. Varmrökt lax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad
Skala och skär potatisen i 1 cm stora tärningar. Koka upp mjölken i en kastrull. Tillsätt potatisen och sjud under ständig omrörning, tills potatisen är mjuk och såsig, 5–8 minuter
En lunchrestaurang som jag passerar på väg till jobbet skyltar med rubrikens grekiska frossa. Häromdagen trotsade jag det faktum att tråk-tomat-säsong råder och lagade min egen variant
Blanda färs, smulad fetaost, hackad lök, pressad vitlök, ägg, riven potatis, salt och peppar. Forma åtta biffar och stek i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida
Riktigt goda varma mackor. Receptet går även under namnet Jollymacka. Röran går utmärkt att förbereda och så kan man bara klicka på den på bröden innan de ska in i ugnen
En klassisk ost- och skinksås tror jag att de flesta har ätit någon gång. Idag gjorde jag denna klassiska rätt fast på Karins vis och det blev grymt gott
Kvällens middag blev grymt god. Den bestod av fläskfilé i krämig kantarellsås, ris och sallad. Patrik gav högsta betyg och tog en andra portion bara för att det var såååå gott
Nu ska ni få ett sånt där enkelt recept igen. Mannen i huset sa att detta var det godaste brödet jag bakat någon gång och tillade att det var top tre utan veta vilka de andra två är
Freeeeeedag. Härligt. Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”