Koka bär/frukt och vatten i en gryta under lock i ca 15 minuter. Sila bären från saften. Blanda saft och Gelésocker Multi i en kastrull och låt koka i 1 ½ 1 minut
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Hej på er. Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Och krondill. Ja, kräftsäsongen är här och dillkronor används i massor men de där gurkorna, har du egentligen riktigt bra koll på vad du ska använda dem till
En av våra tidiga vårprimörer är de fina granskotten. Fastän de började slå ut för över månaden sedan finns det fortfarande massvis av späda skott på granarna
Detta recept är inte krångligt alls. Det ser bara så ut. När man väl bestämt sig så kastar man sig ut i en ny och spännande värld, där resultatet låter vänta på sig minst i några veckor