Sylt

Sylt

  • 9 Recept
Päronkompott

Päronkompott

Päronkompott. Publicerat 2015-09-07 21. 43. 00 i. Dessert,. Frukost. Det perfekta tillbehöret till ostbrickan som dessutom inte innehåller något socker
Röd vinbärsgelé

Röd vinbärsgelé

Godkväll. Så blev det visst ett sent inlägg igen, trots semester och vad som borde vara gott om tid att skriva här på dagarna
Rårörda jordgubbar

Rårörda jordgubbar

Jag är inte så förtjust i kokt jordgubbssylt, men rårörd är ju som att äta en bit sommar, mycket fräschare, syrligare och godare
Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

syltsocker. Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Plommonkräm på färska plommon.

Plommonkräm på färska plommon.

Måndag 12 september 2016. Om det är något vi ätit mycket av de senaste veckorna så är det denna plommonkräm som är kokad på färska plommon
Årets plommonmarmelad

Årets plommonmarmelad

7 dl syltsocker. 7 dl syltsocker. Vi har ett plommonträd som ger otroliga mängder frukt, så mycket att vi ringt till vänner för att höra om de är intresserade att svänga förbi & plocka en påse
Plommonmarmelad x2

Plommonmarmelad x2

Jag tycker det är väldigt roligt att sylta och safta mm. I citron och kanel sylten kokade jag 40 plommon i 20 minuter med 0,25dl vatten. I vanilj och kanelmarmeladen kärnade man ur 500 g plommon blandade med 3 dl syltsocker, ½-1 hel kanelstång och ½ tsk vaniljsocker. 3 dl syltsocker
Björnbärssylt med mynta och lime

Björnbärssylt med mynta och lime

Tillsätt syltsocker och koka i 2 minuter. 1 kg syltsocker. Hacka bladen från kvistarna med mynta. Pressa saften ur limen