Denna chilisås har en asiatisk touch av ingefära och citron. Jag har använt Colombian Oranage Lantern chili men det går utmärkt med någon annan stark chili, tex thaichili, piripiri eller habanero
Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Då var det dags för inläggning igen, och denna gången föll valet på chili. Annars brukar det väl bli lite mer säsongsbaserat så som gurka eller rödbetor, men eftersom chili inte har någon speciell säsong här i Sverige så kan man lägga in det lite när man vill
Inlagd chili. Skölj chilin och paprikan. 200 gram chilifrukter. 200 gram chilifrukter. Ni vet när man på söndag kväll tänker "Nämen, en helg på det här hade suttit fint"
Hacka upp chilifrukterna grovt med kärnor och allt, eller ta bort kärnorna för en mildare variant. Nu tjocknar chilisåsen och börjar likna den i affären