Smått och gott

Smått och gott

Toast Skagen

Toast Skagen

Jag älskar i princip allt som har räkor i sig och det här är ju bara så underbart gott, tycker ni inte också det
Toast Skagen

Toast Skagen

Ingredienser Portioner. 8 1 kg räkor med skal 1 äggula 1 msk senap 1 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 1 1/2 dl olja 2 msk vatten 1 knippa dill 1 msk pressad saft av citron salt 1 krm kajennpeppar 8 skivor skivad formfranska 2 msk smör eller margarin Garnering dillkvistar 1 citron 200 g löjrom Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Toast Skagen

Toast Skagen

Blanda räkor, crème fraîche och majonnäs. Skär bort kanterna och stek brödskivorna i smör i en stekpanna
Pizzapinnar

Pizzapinnar

Täck degen med tomatsås, rosmarin, salami och ost. Gör degen enligt anvisningarna. Sätt ugnen på 250 grader
Frasiga parmesanpinnar

Frasiga parmesanpinnar

Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och sesamfrö. Vrid remsorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper
En väldans god blomkålsgratäng med sidfläsk

En väldans god blomkålsgratäng med sidfläsk

La den i en smord ugnsfastform och hällde över en sås gjord på stekt rökt sidfläsk som jag hällde grädde över och lät grädden samla ihop alla goda smaker från fläsken och bli aningens tjockare
Piroger

Piroger

Skala och hacka lök och vitlök och låt det fräsa med färsen ett par minuter. Lägg på fyllning och vik ihop till valfri form
Spanska rostade grönsaker

Spanska rostade grönsaker

Låt stjälken vara kvar men ta bort hinnor och kärnor. Skär lökarna tvärs över i halvor, låt rötterna och blasten vara kvar
Smulans munsbitar pizzastyle

Smulans munsbitar pizzastyle

Använd gärna en hushållsassistent för att få degen smidig och seg, när man använder vetemjöl special så blir degen så där härligt seg och flexibel
Ovanliga Vitlöksbröd

Ovanliga Vitlöksbröd

Skala och pressa ner vitlöken i en liten skål. Blanda ner smör och krydda. Lägg en tortilla på en bakpappersklädd plåt och bre på blandningen
Vitlöksbröd från Spanien.

Vitlöksbröd från Spanien.

Börja med att mixa vitlök med lite hackad persilja och salt, blanda i olivoljan. Blanda ut jäst i den fingervarma vattnet, tillsätt mjölet, blanda i vitlöksblandningen, arbeta degen i ca 15 minuter i maskin till en mjuk och smidig deg. Arbeta degen på nytt och forma den till en rulle, skär 6 lika stora bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på och platta till dem lite
Cathils vitlöksbröd

Cathils vitlöksbröd

Hacka basilikan och rör ner den i smöret med övriga ingredienser förutom oljan. Låt det gärna få stå en stund och dra
Vitlöksbröd!

Vitlöksbröd!

Tillsäll olja, salt och mjölet. Rulla till bollar och lägg dem i muffinsformar. Smält smöret och låt det svalna
Ostgratinerat vitlöksbröd

Ostgratinerat vitlöksbröd

Krydda med lite örtsalt, pepparmix och torkad/färsk persilja,. Bre på 1 msk aioli, och lägg på en skiva ost på varje brödskiva
Nyår 2012 – förrätt I

Nyår 2012 – förrätt I

Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår