Ingredienser Portioner. 8 1 kg räkor med skal 1 äggula 1 msk senap 1 msk vitvinsvinäger 1/2 tsk salt 1 1/2 dl olja 2 msk vatten 1 knippa dill 1 msk pressad saft av citron salt 1 krm kajennpeppar 8 skivor skivad formfranska 2 msk smör eller margarin Garnering dillkvistar 1 citron 200 g löjrom Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
La den i en smord ugnsfastform och hällde över en sås gjord på stekt rökt sidfläsk som jag hällde grädde över och lät grädden samla ihop alla goda smaker från fläsken och bli aningens tjockare
Då tycker jag att det kan smaka riktigt gott. Jag lagar aldrig fisk och skaldjur men äter det gärna på restaurang där de vet hur man gör och använder schyssta råvaror
Börja med att mixa vitlök med lite hackad persilja och salt, blanda i olivoljan. Blanda ut jäst i den fingervarma vattnet, tillsätt mjölet, blanda i vitlöksblandningen, arbeta degen i ca 15 minuter i maskin till en mjuk och smidig deg. Arbeta degen på nytt och forma den till en rulle, skär 6 lika stora bitar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på och platta till dem lite
Jag tycker så mycket om tilltugg och förrätter att jag skulle kunna leva enkom på dem, och det var väl delvis anledningen till att vi hade två förrätter på nyår