Pajdeg. Platta ut degen i en stor pajform. Lägg fyllningen i pajformen. Smält smöret i en stor kastrull. Häll i mjölken och blanda i mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Kalla pajer är verkligen perfekt mat en varm sommardag. Hursomhelst är denna paj riktigt god och bra mat som man förbereder kvällen innan och bara garnerar just innan servering
Strimla laxen och lägg i pajskalet tillsammans med räkorna. Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda i 25 minuter tills äggstanningen stelnat
Resterna av den rökta jullaxen hamnade i denna smarriga paj (som ni sett förr på bloggen) Västerbottensost finns inte i Finland (än) men byt ut det i receptet mot en annan hårdost som ni gillar
I förra inlägget var jag ju och nämnde om att jag hade en laxpaj på gång, som skulle provsmakas. Ideen till pajen hittade jag på en sida med LCHF recept
Idag blev middagen en supergod och för en gångs skull nyttig paj. Jag är egentligen inget större fan av paj, men den här är riktigt god och ett gammalt Viktvöktar recept som jag sparat för att jag gillade det så mycket
Denna maträtt snubblade jag över av ett misstag. Jag råkade beställa fel deg av mamma till fetaostrullarna som jag planerade att göra och därför behövde jag ändra planen
Pajdeg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat
ikväll gjorde jag en paj som passar perfekt när man råkat koka lite för mycket potatis. tryck ut degen i en pajform (går fint att kavla den först), nagga och skicka in i frysen i 10 min. grädda pajskalet i 15 min (bäst att i ugnen efter halva tiden, trycka till degen upp mot kanterna så den inte "glider ner")
Fördela lök, broccoli och riven ost i pajskalet och häll på äggstanningen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 35 min