Hej på er. Ja då var påskhelgen över och en ny jobbarvecka väntar. Helgen måste jag säga har varit riktigt bra med god mat, underbart väder och slutligen ett SM-guld i hockey
Vi älskar att grilla på sommaren. Det spelar ingen roll hur vädret är, sol eller moln, är det regn så kan man ta skydd under parasollet om man har järnkoll så att det inte händer något tokigt förståss
Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen