midsommar

midsommar

Skagenröra

Skagenröra

400 gram oskalade räkor eller 200 gram skalade räkor. Räkna 1 burk skalade i lag eller ca 3-4 dl frysta eller färska räkor utan skal
Grillad honungslax med dillslungad färskpotatis

Grillad honungslax med dillslungad färskpotatis

Hej på er. Ja då var påskhelgen över och en ny jobbarvecka väntar. Helgen måste jag säga har varit riktigt bra med god mat, underbart väder och slutligen ett SM-guld i hockey
Grillat är godast!

Grillat är godast!

Vi älskar att grilla på sommaren. Det spelar ingen roll hur vädret är, sol eller moln, är det regn så kan man ta skydd under parasollet om man har järnkoll så att det inte händer något tokigt förståss
Laxfilé med skagensås

Laxfilé med skagensås

Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Fiskahandlarsonens överbakade laxfilè

Dela laxen i 4 st bitar placera dem på ett ugnsfast fat salta lätt, rör ihop rivna osten och alla övriga ingredienser till överbakningen, bred på fyllningen på laxfiléerna och baka på 200 gradader i ugn till 55 grader innertemp i laxen
Ugnsrostad potatis

Ugnsrostad potatis

800 gram potatis av fast sort ex. Ukama, Asterix, färskpotatisar eller delikatesspotatisar. 14 msk matolja som rapsolja