Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. En enkel men väldigt god soppa. 1 1/2 liter vatten3 fiskbuljongtärningar800 g fisk (blandade sorter)1 morot1 purjolök1 gul lök1-2 msk olja1 stor hackad vitlöksklyfta1 kuvert saffran (1/2 g)3 tomater2-3 dl creme fraiche300 g räkor2-3 msk färsk strimlad basilikaSalt, vitpeppar, gräslökSkala och ansa grönsakerna och skär dem i tunna fina strimlor
Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöken. Skala räkorna. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett, ca 3 minuter
Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, purjolök, lök och vitlök i en stor gryta med smör och olja
Skala och strimla moroten. Ansa och strimla purjolök, fänkål och stjälkselleri. Hetta upp lite matfett i en gryta och lägg i de strimlade grönsakerna och pressad vitlök
Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär moroten i tändsticksstrimlor. Riv vitlöksklyftan. Fräs purjolök, morot och vitlök i en gryta med matfett i ca 3 minuter