Fisk

Fisk

  • 99 Recept
Fiskgryta Hawaii

Fiskgryta Hawaii

Tina fisken så att det går att skära den i bitar. Späd med fiskbuljong och grädde. Tillsätt fisk, paprika, ananas och skivad banan
Laxfilé med skagensås

Laxfilé med skagensås

Ingredienser 1 kg laxfilé(er) , utan skinn 1 odefinierad rapsolja , till pensling 1 tsk citronpeppar 1,5 tsk salt 100 gram löjrom , (eller sik eller ishavsrom) 1 odefinierad citron(er) , i klyftor, till servering Sås 250 gram räkor 0,5 st gul lök(ar) , liten 2 dl crème fraiche 1,5 dl gräddfil 0,5 dl dill , hackad 1 tsk salt 0,5 tsk citronpeppar Köp receptet
Citronlax med pressad potatis

Citronlax med pressad potatis

Häll såsen över fisken och strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 min eller tills osten har fått fin färg och fisken är genomstekt eller har lite krämig kärna
Torskfilé med pepparrotscreme och räkor

Torskfilé med pepparrotscreme och räkor

Ingredienser Portioner. 4 4 ägg 500 g räkor 2 dl lätt crème fraiche 1 msk riven pepparrot salt och peppar 1 l vatten 1 1/2 msk salt 600 g torskfiléer ev dill till servering Lägg till i inköpslistan
Sweetchililax med mango och mynta

Sweetchililax med mango och mynta

benfri laxfilé, i bitar. sweet chilisås. vitlök, rivna. valfria grönsaker (tex pak choy, morot, broccoli, vitkål), strimlade/i bitar
Fiskgratäng med dill

Fiskgratäng med dill

Dela fisken i bitar och lägg i en smord form. Spritsa moset runt fisken och häll såsen i mitten. Krydda med salt och peppar och baka i ugn 175°, i 10 minuter tills fisken är nästan klar