Champinjonsoppa 250g små färska halverade chaminjoner 1dl finstrimmlad purjolök 2dl visprgädde 50g smör 4dl vatten 1msk kycklingfond Salt Vitpeppar Fräs svampen med löken i smöret
Red av med lite maizena om du tycker soppan blir lite för "skvalpig". Skär morötterna i strimlor, dela minimajsen, skär squash, paprika och korv i munstora bitar
Tillsätt tomatpuré, grädde, mjölk och kalvfond och låt soppan koka i ca 15 minuter. Fräs köttfärs och löksorterna i en stekpanna med olivolja tills köttfärsen är genomstekt
Denna soppan blev så god. Servera gärna soppan med kokt ägg och något gott bröd. SPENATSOPPA MED ÄGG. Servera soppan tillsammans med ägghalvor och bröd
Ibland blir längtan efter en riktigt värmande och mustig soppa väldigt påtaglig. Speciellt en frusen, regnig och blåsig dag efter jobbet, visst vill man egentligen sätta sig till bords till den där perfekta och långkokta köttsoppan med klimp men allt hinns verkligen inte med vissa dagar
När soppan är färdig att serveras rör du ner den hackade persiljan. Stek på köttfärsen. Börja i kall stek-panna, så behöver du ingen olja / smör utan du använder det fett som finns i köttfärsen
Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare. Finhacka persiljan och rör ner i soppan. Krossa de torkade trattkantarellerna och häll i dem i soppan och rör om