Fraisier, en smarrig fransk jordgubbstårta fylld med crème pâttisière. Midsommarafton står för dörren. Jag är inte direkt någon midsommarfanatiker, men jordgubbar är ju såklart ett givet inslag
Tid ca 30 min / Ugn 225 gr / 2 persIngredienser. 2 st kycklingfiléer1 pkt bacon1 dl soltorkade tomater1/2 pkt fetaost1 dl oliverDela kycklingfiléerna så det blir som en över -och en underdel (skär ej igenom)Hacka soltorkade tomaterna, oliverna och smula sönder fetaostenLägg emellan filésidorna, salta o peppraLinda baconskivorna runt filéen och fäst den sista tampen med en tandpetareBryn filéerna i panna så de får färgStäll in i ugnen i ca 17 minKLART
8 personer 1,5 kg benfri ungnöt (fransyskan t. Favoritrecept 8 personer. Många av oss som vuxit upp på landsbygden under 1940- och 50-talet har tillbringat oräkneliga söndagar med närmaste släkten samlad runt matbordet
Hackad Persilja & Svartpeppar. Tillsätt lite hackad persilja och smaka av med svartpeppar. Strö lite hackad persilja på toppen och servera medan det är varmt tillsammans med det ris du gillar, jag föredrar som sagt jasminris
Vad jag vet, kan man göra stuvade makaroner på två sätt. antingen koka de i mjölk och reda av med mjöl till slut eller koka makaroner i vatten och sen slå på en vitsås/redning