Skala räkorna och blanda med limeskal och saft. Låt stå svalt och marinera medan du gör soppan. Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna
En jätte god och enkel sås. 1 burk champinjoner½ rödlök1½ dl vitt matlagningsvin2 msk kalvfond½ tsk socker 2 dl creme fraiche½-1 msk dragonca 30 gr smörvitpepparlite maizena redning. Hacka löken och fräs i en kastrullTillsätt svampen (inte svampspadet)Fräs en stund med lökenHäll i matlagningsvinetLåt koka ihop ett par minuterTillsätt kalvfond-creme fraiche-socker-dragonLåt det koka ihop 3-4 minuterKrydda med vitpepparStrö över lite maizena redning till valfri tjocklekTa kastrullen från plattan och rör i smöretDen blir jätte smarrig. 1½ dl vitt matlagningsvin