Vilt

Vilt

  • 14 Recept
Portvinssås.

Portvinssås.

2 schalottenlökar, finhacka smör 1/2 dl balsamvinäger 3 dl rött portvin 1/2 dl koncentrerad oxfond vatten 1 msk tomatpuré 3 msk svartvinbärsgelé (eller annan sort, alternativt äppelmos) 2 tsk maizena Hetta upp 1 msk smör i en kastrull och fräs löken i
Tjälknöl på vilt

Tjälknöl på vilt

1,5 kg fryst benfritt viltkött (älg eller hjort). Lägg det frysta köttet i en ugnssäker form och sätt det i nedre delen av ugnen på 75 grader
Hjortgryta med rödvin

Hjortgryta med rödvin

750 grytkött från hjort som hjortstek, fransyska eller liknande, putsad. Dovhjort eller kronhjort. 11 gul lök
Rådjurssadel med rödvinssky

Rådjurssadel med rödvinssky

Häll i rödvin och viltfond. 2 msk koncentrerad viltfond. 2 msk koncentrerad viltfond. Om man har tur, och som jag har en bror som jagar kan man få lite rådjurskött att lägga frysen
Vildsvin med rotfrukter och sås

Vildsvin med rotfrukter och sås

Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
Rådjursgryta

Rådjursgryta

800 g grytbitar av rådjur6 msk olivolja3 gula lökar2 vitlöksklyftor2 morötter i skivor½ dl tomatpuré½ tsk timjan2 lagerblad5 dl rött vin2 msk viltfond250 g champinjonerSalt och vitpeppar1 msk maizena½ dl vatten1
Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Du behöver. 500 gram älgfärs. 1 ägg. 1/2 dl ströbröd/pofiber för dig som undviker gluten. 1/2 dl grädde. 1/2-1 riven lök
Vildsvinsfilé med vild sås

Vildsvinsfilé med vild sås

viltfond. viltfond. Vildsvinsfilé med vild sås. 600 g vildsvinsfilé. salt. peppar. Sås. 3 dl vatten. 1 msk konc. 1 msk kinesisk soja

Ostfyllda vildsvinsbiffar med plommonsås

Recept Anders Levén, Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets. Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt
Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ugnsstekt dovhjort med kål- och rotfruktspytt, svart vitlökssås och smörstekta kantareller

Ingredienser Dovhjort 700 gram dovhjort , fransyska 25 gram smör 0,5 dl timjan , färsk 3 krm salt , grovmalet 3 krm svartpeppar , grovmalen Kål- och rotfruktsspytt 2 msk olivolja 200 gram kålrabbi 2 krm salt 200 gram morötter 1 salt 200 gram palsternacka(or) 25 gram smör 2 l vatten 1 st rödlök(ar) 1 svartpeppar Kantareller 1 krm salt 2 krm vitpeppar 25 gram smör 250 gram kantareller Svart vitlökssås 0,5 dl timjan , färsk 3 krm svartpeppar 2 krm salt 25 gram smör 1 msk svartvinbärsgelé 2 dl gräddmjölk 3 dl vispgrädde 1 krm socker 2 msk rödvinsvinäger 3 klyfta(or) vitlök , svart 1 msk maizena , brun 1 steksky , från köttet Övrigt 1 aluminiumfolie Köp receptet
Rådjursstek i ugn

Rådjursstek i ugn

1,2 kg rådjursstek. 11,5 meter bomullssnöre. 11 msk smör. 11 tsk chiliflakes. 13 msk hackad persilja. 11 tsk salt