Kött

Kött

  • 10 Recept
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar
Kasslergratäng med curry- och chilisås

Kasslergratäng med curry- och chilisås

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kasslern tunt och lägg omlott i en ugnsform. Finhacka tomaterna och blanda med övriga ingredienser, förutom osten
Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata

800 g fläskfilé, hel bit 0,5 dl balsamvinäger 4 msk honung 0,5 dl olivolja 2-3 kvistar färsk rosmarin 2-3 kvistar färsk salvia 4 klyftor vitlök 4 msk smör, till stekning olivolja, till stekning salt peppar
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Men när det gäller såsen så avgörs den helt och hållet av vad du lagar steken med för ingredienser, det är ju dem som tillsammans med köttets smaker spelar ihop och blir till en symfoni, poetiskt så det förslår
Långlagad porterstek i ugn

Långlagad porterstek i ugn

Lägg köttet helt i en gjutjärnsgryta med lock och häll i porter, saft, soya, skalad och klyftad lök, svartpepparkorn, timjan och enbär