Mustig köttgryta som heter dugaKöttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar www.koket.se
Kasslergratäng med curry- och chilisås Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kasslern tunt och lägg omlott i en ugnsform. Finhacka tomaterna och blanda med övriga ingredienser, förutom osten www.matdagboken.se
Fläskfilégratäng med bacon och rosépepparsås Putsa och ansa köttet. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva filén i ca 1-1 ½ cm tjocka skivor. Krydda skivorna med salt och krossad rosépeppar Matklubben.nu
Balsamico- och honungsmarinerad fläskfilé med caponata 800 g fläskfilé, hel bit 0,5 dl balsamvinäger 4 msk honung 0,5 dl olivolja 2-3 kvistar färsk rosmarin 2-3 kvistar färsk salvia 4 klyftor vitlök 4 msk smör, till stekning olivolja, till stekning salt peppar www.koket.se
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat Men när det gäller såsen så avgörs den helt och hållet av vad du lagar steken med för ingredienser, det är ju dem som tillsammans med köttets smaker spelar ihop och blir till en symfoni, poetiskt så det förslår - Spisat.se - Matblogg med mera!
Långlagad porterstek i ugn Lägg köttet helt i en gjutjärnsgryta med lock och häll i porter, saft, soya, skalad och klyftad lök, svartpepparkorn, timjan och enbär Matklubben.nu