Där handlade dokumentären iaf om världens klimat och hur det vi äter påverkar klimatet. Vi har ju alla stött på snacket om nötkreatur och dess klimatpåverkan i form av gaser som påverkar växthuseffekten, där varje ko ger samma klimatpåverkan som en bil
) Men det är något med dom där små, runda, färgglada pärlorna som gör att vi använder dom titt som tätt i köket, speciellt när det står vegetariskt på matsedeln
Om du gillar kryddstark mat kan du krydda med lite salt, chiliflakes och peppar. Skär till sist körsbärstomaterna i skivor och lägg dem på toppen av all fyllning
Det var länge sedan jag gjorde en stor, matig paj så det fick det blir nu. Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl, grahamsmjöl, salt och kesella (för hand eller i en matberedare)
Att man äter med ögonen är verkligen ingen myt för de färgsprakande, krispiga grönsaker som just en wok bjuder på är som balsam för själen, som en solskens-injektion direkt till ”må-bra-hjärnan” och inget smakar så gott som när maten fått lite extra kärlek vid uppläggning
Robban lagade denna gratäng innan jag börjat med LCHF och den var verkligen himmelskt god. Han utgick från detta recept, men la även till broccoli, parmesan och vitlök
Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig. När dessa fått fin färg så häll över i pannan med fläskfilén, löken och de soltorkade tomaterna
Det händer inte ofta men det händer. Att jag får en brutal lust efter något (sött) och gott. Såg ett recept på en chokladkaka med jordnötssmör igår och då var det liksom bara kört