Ugnsgratinerad falukorv med potatismos. När jag sa till Oskar att jag var sugen på ugnsgratinerad falukorv med potatismos till middag häromdagen såg han inte jätteglad ut och frågade om vi inte kunde laga något annat av falurkoven istället
Bruna bönor med fläsk är något av det godaste det svenska köket har att erbjuda. I mitt föräldrahem fanns det alltid med bland varmrätterna på julbordet (värmländsk tradition
Marinerad vitlök. Vitlökstemat fortsätter. Marinerad vitlök är mild och god. Lätt att göra dessutom. Jag hoppas på stor skörd nästa sensommar och då blir det att plocka fram det här gamla receptet
Vi har skaffat en muurikka och för några dagar sedan stekte jag muurikkabröd i den. Sedan tog Magnus över muurikkan och lagade en god kycklingröra som vi sedan åt till brödet
Det här var en riktigt bra Muurikka rätt (eller nån annan stekhäll för den delen). Förbereder man allt innan, vilket man måste på en stekhäll, så har du hela rätten klar på 10 minuter på Muurikkan och den är dessutom väldigt enkel att göra till många – upp till en 10-12 pers eller så skulle nog absolut inte vara några problem
Kombinationen ädelost och mango chutney är en höjdare. Salt möter sött kan liksom inte bli fel. Detta är ett enkelt recept som passar när man är många runt bordet
Ikväll ska jag laga kycklinglever med bacon och det vattnas redan i munnen. Detta blir andra gången jag provar att laga en maträtt med kycklinglever och nu när jag har nästan 1kg kycklinglever i frysen så är det lika bra att köra på
Foto. Tina Fallgren. För många år sedan satte sig min familj i volvon för att ta riktning norrut. Ända upp till Skellefteå begav vi oss, vilket från vårt hus i Hälsingland är en sträcka på runt 40 mil