I dag i Varbergs Posten har jag fått äran att vara med på ett litet hörn. Jätteroligt tycker jag. I repotaget finns ett recept på en gryta - En kreolsk gryta där så många smaker möts
Måndag. Idag är en sån där jobbig dag, jag är genomförkyld och helt utmattad, febern har tack och lov gått över så det kanske inte blir så långvarigt får jag hoppas
Detta är en lätt och enkel variant av klassikern flygande jakob. Jag tycker det var jättegott och passar perfekt som en snabblagad vardagsmiddag då man vill äta lite nyttigare
Våra tankar kring påskmat spretar rätt så rejält i vår familj, så det fick bli en kombination av traditionellt påskbord med en högrevsgryta som sidorätt
Go´kväll, fredag, bästa dagen på veckan, enligt mig. Och det finns säkert fler som håller med mig om. Idag har jag besökt mitt jobb, vilket var mycket trevligt
Idag blev det husmanskost här hemma. Kidsen älskar Köttsoppa med klimp (Eller klimpen är det jag som älskar), men inte mycket slår en stor tallrik soppa till middag
1. Skölj och ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner buketterna och låt dem sjuda tills de är riktigt mjuka, 5–8 minuter
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll
Här hemma blir det en och annan pannkaka under mina Trollveckor och även om det inte stör mig att stå och steka pankisarna så är det rätt skönt att vi nu fått en ny favorit här hemma
Advent är snart här och jag börjar längta efter att få njuta lite av chaikryddan = pepparkakssmaken. Här bjuder jag på chaigodis som passar perfekt till fikat under advent men även en självklar gäst på godis bordet på julafton