Mjukkaka är perfekt att baka i en bagarstuga. Baka ut alla mjukkakorna och lägg en bakduk över. Paltspad (det saltade vatten som man kokar palt i) gör mjukkakan extra god och seg
Resultatet blev bra så denna kaka kommer bakas fler gånger. Jag var i behov av ett bra mellanmål och var denna gången sugen på en banankaka med kanel och kardemumma
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Han tipsar om att man gärna kan lägga saffranet i konjak eller vodka en månad innan man bakar med det för att verkligen få ut så mycket smak som möjligt från saffranet
Snart är det ju faktiskt tid för kräftpremiären och då kan det väl passa riktigt fint med en liten paj med vissa utvalda delar från de små blötdjuren i
Strö över lite knaperstekt bacon och vänd sedan pannkakan. 4 ägg2 dl finmix2 dl grovmix9-10 dl solhavre eller mjölk1 msk rapsolja i pannkakssmeten2 pkt bacon, klippt i små bitar och knaperstektKnaperstek baconet och lägg åt sidan