Leif

Leif

  • 61 Recept
Skarpsås

Skarpsås

Koka ägget. Skölj det kallt. Vispa grädden löst. Tillsätt majonnäs med hackat ägg. Smaka av med lite vinäger, salt, peppar och rör ned hackad dill
Janssons klassiska frestelse

Janssons klassiska frestelse

1 förp Grebbestads ansjovis [125 g] 2 gula lökar 8 potatisar 3 dl grädde ansjovisspad 0,5 dl ströbröd 2 msk smör
Ärtsoppa på klassiskt vis

Ärtsoppa på klassiskt vis

5 dl gula ärtor 1,5 l vatten, till blötläggning 1,5 l vatten, till kokning 400 g rimmat fläsk 1 gul lök 1 morot 1 tsk torkad timjan 1 tsk mejram 4 hela nejlikor 4 msk skånsk senap 5 pepparkorn
Blåbärssylt

Blåbärssylt

Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Matbröd!

Matbröd!

Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt
Pajalagröt

Pajalagröt

Ingredienser 0,5 dl katrinplommon , torkade 0,5 dl aprikos(er) , torkade 0,5 dl linfrö 0,5 dl russin 0,5 tsk salt 7 dl vatten 2 dl fiberhavregryn 1 dl havrekli Köp receptet
Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Köttfärslimpa med kokt potatis, ärtor och gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köttfärslimpa 500 gram nötfärs 1 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1,5 dl mjölk 0,5 dl ströbröd 2 tsk färsk rosmarin , hackad 1,25 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 1 st ägg 1 st gul lök Sås 1 msk vetemjöl 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar 3 dl grädde 1 msk köttbuljong , alt