Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Här kommer receptet Pastawok på muurikan 4 port kokt pastaca 500 g kött (pulled pork hade jag)1 liten brk champinjoner200 g wokgrönsaker1 skvätt teriyakisås1 skvätt tigersås200 g lätt creme fraiche ( självklart)Salt,Krydda med grillkryda och persilladeRiven ost Sen gör vi så härPå med köttet, wokgrönsakerna och champinjonerna
Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag