Bröd

Bröd

Hasselbackspotatisgratäng

Hasselbackspotatisgratäng

Däremot vill jag ha ströbröd på hasselbackspotatis så jag strödde över det inför den där sista halvtimmen
Äppelknyten/bullar

Äppelknyten/bullar

Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt mjölkblandningen och rör ut jästen
Gammeldags bullar

Gammeldags bullar

ca 40 bullar (gräddas i 250 grader, mitten av ugnen i 6-8 min) 100-150 g margarin5 dl mjölk1-1 1/2 dl socker el vit baksirap1/2 tsk salt2 tsk kardemumma el kanel780 g mjöl (ca 13 dl)Smält margarinet och häll sedan i mjölk, värm till fingervarmt
Lingonbröd för bakmaskin

Lingonbröd för bakmaskin

Detta bröd blir bäst om man inte förprogrammerar maskinen. Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant
Grahamsbröd (bakmaskin)

Grahamsbröd (bakmaskin)

Häll i allt i degskålen och starta maskinen på ett standardprogram. 5 dl vetemjöl. 2 dl grahamsmjöl. 1 dl solrosfrön
Morotsbröd till bakmaskinen

Morotsbröd till bakmaskinen

Morotsbröd till bakmaskinen, 900 gram. Tar 3 timmar och sedan kan vi njuta av nybakat bröd. 310 ml vatten
Julitabröd (bakmaskin)

Julitabröd (bakmaskin)

Vill man baka det som vanligt matbröd utan bakmaskin så går det naturligtvis också bra. Knåda degen och forma till en limpa som läggs på plåt (smord eller bakplåtspapper) eller lägg i en smord avlång brödform
Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftig limpa. 3 dl vatten. 1 dl lingonsylt. 1 msk rapsolja eko. 1 msk mörk sirap. 0. 5 dl eko linfrön. 5 dl eko rågsikt