Förrätt

Förrätt

  • 46 Recept
Skaldjursrulle

Skaldjursrulle

125 g smör. 12. 5 dl vetemjöl. 13 dl mjölk. 14 st ägg. 13 msk smör. 14 msk vetemjöl. 11. 5 dl grädde. 13 msk dill. 1250 g räkor
Tantröra på pumpernickel

Tantröra på pumpernickel

Koka potatisen med skalet på. Låt kallna. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skär laxen och gurkan i små bitar
Västerbottensrullar med löjrom

Västerbottensrullar med löjrom

Sätt ugnen på 200 grader. Riv den kokta potatisen grovt och blanda den med osten, äggulan, salt och vitpeppar
Rödbetscarpaccio

Rödbetscarpaccio

Skiva rödbetorna tunt och lägg dem i en ring på en tallrik. Se bilden. Blanda olja, citron och finhackad dillkrona
Pilgrimsmusslor med mangosalsa

Pilgrimsmusslor med mangosalsa

1 Blanda mango, chili och koriander i en skål. Blanda i olja, vinäger, lite salt och peppar i mangosalsan
Musslor med avokadocrème

Musslor med avokadocrème

Kontrollera först att musslorna är hela och att skalen sluter ihop när du knackar dem mot köksbänken
Läckergömma

Läckergömma

Dela varje tinad smördegsplatta i 2 delar och kavla ut varje del till ca 13 x 13 cm. Dela osten i 4 bitar och vira in varje bit i skinka till täta paket
Ostflarn med räkor, creme fraiche & rom – förrätt

Ostflarn med räkor, creme fraiche & rom – förrätt

I lördags kväll blev det detta lilla enkla tilltugg som en slags förrätt och del av mellomenyn. Ostflarn som man gör av att lägga små högar med riven ost, gärna en ost med lite smak på, på ett bakplåtspapper och sen kör in i ugnen där de smälter ut och bildar små flarn
Fin förrätt med brieost och halloncoulis

Fin förrätt med brieost och halloncoulis

Vi hade en stor brieost kvar som fick bli stommen i en enkel förrätt som ändå ser lyxig ut. Vi tog ut rundlar med ett mått, men fyrkanter fungerar lika bra
Skogshuggarmacka

Skogshuggarmacka

Låt svampen rinna av men spara spadet. Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken ganska fint. Fräs lök och svamp i hälften av matfettet tills vätskan har kokat in
Ostcocotter med gubbröra

Ostcocotter med gubbröra

Tvätta potatisen och skär i små tärningar. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter
Ceviche med lax, tonfisk och räkor

Ceviche med lax, tonfisk och räkor

Ceviche är en sydamerikansk förrätt som jag älskar. Fräsch, syrlig och lite het. När vi var i Chile fick vi lära oss att det finns vissa oklarheter från vilket land denna rätt kommer ursprungligen men det spelar inte så stor roll, för det är gott hursom