Den här rätten gjorde min sambo igår med lite inspiration ifrån mig såklart. -) Det blev verkligen jättegott, smaken ifrån dijonsenapen var alldeles lagom tycker jag och vi fick även användning av alla tomater som fullkomligt överöser växthuset just nu
För ett par år sedan fanns ett fantastiskt soppställe på Wargentinsgatan i Stockholm vid namn Åmar (efter Åsa och Maria som drev den pyttelilla restaurangen)
Sätt ugnen på 175˚. C. Vispa smör och florsocker vitt och poröst, gärna med elvispens vispar. Sikta ner mjöl och Maizena och vispa på låg hastighet tills allt är blandat och det blivit en smulig deg
Det här är ett brödrecept som jag oftast gör som bröd till buffé, grillat eller till soppa. Det kommer från Anna Bergenström bok ’Annas nya mat’, och hon kallar det ’Det fantastiska brödet’
Den här grytan är så enkel att göra och så god. Sötman från sötpotatisen balanserar kryddorna perfekt och gör grytan till ett bra val när man vill äta något riktigt gott men samtidigt något riktigt nyttigt
Äntligen, den hel dag med sol, blå himmel, bara små vindpustar och inte en regndroppe inom räckhåll. Perfekt dag för en långpromenad, känns som det var en hel evighet sen det hände sist
_____________________________________________________________________________Alla mina matrecept hittar du HÄR >> En festlig potatis som passar till tex grillat/stek kyckling/kött
Vet ni, jag hittade ett recept på chips som jag gjorde förut. Snacka om lycka. Smakar exakt likadant som chipsen man köper i affären tycker jag & det bästa av allt är att man slipper alla hemska E-ämnen