Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Skär auberginen i ungefär 1 cm tjocka skivor på längden. Skär löken i tunna skivor. Salta auberginen och stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka
DAGENS RECEPT 14-07-22. VEGETARISK MOUSSAKA. Moussaka är en grekisk rätt som innehåller hackat kött och flera sorters grönsaker, som varvas i en eldfast form och täcks med ostsås
Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
Supergoda och saftiga rödbetsbiffar som är enkla att laga. Lika goda att avnjutas kalla som varma. Jag älskar att servera rödbetsbiffarna med fetaostkräm och en god sallad
Men nu är det dags för vego igen. Back to business gott folk. Eller business och business förresten. Så värst mycket business är det ju inte för min del
Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze
Jag älskar att ha en färdig ratatouille i kylen som bara är att ta fram och värma till lunch. Dessutom perfekt när man har lite olika grönsaker som är sugna på att traska ur kylen inom en snar framtid
Om man kör motorvägen österut från Marseille kommer man snart till kustbergen runt Cassis. Vi gjorde det i somras och fick känna hur bilen sackade i de branta backarna