Vego

Vego

  • 23 Recept
Linsgryta med kokosmjölk

Linsgryta med kokosmjölk

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 1 gul lök 1 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk curry 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl torkade röda linser 1 tsk sambal oelek 250 g körsbärstomater salt peppar 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Potatiskaka med spenat

Potatiskaka med spenat

10 st potatisar. 11 st lök, gul. 12 st vitlöksklyftor. 14 msk olivolja. 165 g bladspenat, färsk. 11 st ägg
Dagens recept: Vegetarisk moussaka

Dagens recept: Vegetarisk moussaka

DAGENS RECEPT 14-07-22. VEGETARISK MOUSSAKA. Moussaka är en grekisk rätt som innehåller hackat kött och flera sorters grönsaker, som varvas i en eldfast form och täcks med ostsås
Saftiga rödbetsbiffar

Saftiga rödbetsbiffar

Supergoda och saftiga rödbetsbiffar som är enkla att laga. Lika goda att avnjutas kalla som varma. Jag älskar att servera rödbetsbiffarna med fetaostkräm och en god sallad
Gratinerad linsgryta med fetaost

Gratinerad linsgryta med fetaost

Här kommer receptet på den gratinerade linsgrytan vi åt nyligen när vi firade vår bröllopsdag. Inte alls krånglig att göra, däremot väldigt god
Vegetarisk champinjongratinerad zucchini

Vegetarisk champinjongratinerad zucchini

Men nu är det dags för vego igen. Back to business gott folk. Eller business och business förresten. Så värst mycket business är det ju inte för min del
Lchf Gratinerad Torskrygg

Lchf Gratinerad Torskrygg

Lchf Gratinerad Torskrygg. 2015-11-24, 19. 26. Lite varmare väder idag, så nu är hälften av mina fönster putsade
Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze
Klassisk Ratatouille

Klassisk Ratatouille

1 gul paprika. 1 grön paprika. 2 burkar krossade tomater. 2 gula lökar. 1 aubergine. 1 zucchini. 3 krossade vitlöksklyftor
Ratatouille

Ratatouille

När vi ändå börjat med franskt tänkte jag att vi kunde fortsätta med det så det fick bli Ratatouille till middag
Ratatouille, grundrecept

Ratatouille, grundrecept

Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Ratatouille

Ratatouille

Jag älskar att ha en färdig ratatouille i kylen som bara är att ta fram och värma till lunch. Dessutom perfekt när man har lite olika grönsaker som är sugna på att traska ur kylen inom en snar framtid
Ugnsbakad ratatouille med chèvre

Ugnsbakad ratatouille med chèvre

Om man kör motorvägen österut från Marseille kommer man snart till kustbergen runt Cassis. Vi gjorde det i somras och fick känna hur bilen sackade i de branta backarna
Grönt blomkålsmos med pepparrot

Grönt blomkålsmos med pepparrot

Blomkålsmos Paleo med persilja, purjo och pepparrot 2 port. 3 dl små blomkålsbuketter. 1 dl strimlad purjolök
Perfekt Blomkålsmos

Perfekt Blomkålsmos

Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 minuter
Blomkåls frittata

Blomkåls frittata

Så testar vi ett nytt vegetariskt recept. Denna gång kommer inspirationen från Ica. Ingredienser. 1 blomkål, 450 gram
Blomkål med spiskummin och lök

Blomkål med spiskummin och lök

Blomkål med spiskummin och lök. Blomkål 1 huvud. Gul lök 2 st. Svarta senapsfrön 1 msk. Spiskummin hel 1/2 tsk
Ugnsrostad blomkål

Ugnsrostad blomkål

Semesterlunken fortsätter för mig, det gick fort att komma in i den. ) Leif däremot, han har börjat jobba och har slut på sin sommarsemester