Sätt ugnen på 175°C. Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen)
En riktigt klassiker bland husmanskost är ju laxpudding. Den kan ju göras på massa olika sätt. Men denna variant kommer från viktväktarna och är både enkel och god
Som barn avskydde jag fisk. Ja fisken har gjort en helomvändning i Gourmetmorsans liv. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Salta på fisken och lägg dem i såsen. Blanda citronskal och ströbröd och strö det över fisken. Igår fyllde min sambo år och då var vi ute och åt, men dagen innan lagade jag en ugnsbakad torskrygg
Till fisken. Lägg på fisken och ringla över olja och balsamvinäger. Smula mozzarella över fiskbitarna. Sätt in formen i mitten på ugnen ca 20 minuter tills fisken känns klar
Detta serverade jag familjen ikväll. En enkel och god rätt som inte behöver krånglas till. Milda och krämiga smaker med mycket näring för kroppen, precis som en middag ska vara
Fördelen med att ha veckomenyer är många. Man minimerar vardagsstressen genom att veta varje dag vad man ska laga, man handlar en, kanske två gånger i veckan och det går att planera vissa moment för att förkorta tillagningstiden
1. Skiva potatisen och laxen centimetertjock. Varva i ugnssäker form. 2. Vispa samman ägg och mjölk. Häll i dillen och häll blandningen över laxen och potatisen
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkelt att göra och gott. 4 portioner400 g rimmad lax8-10 kokta skalade potatisar1 gul lök1 dl hackad dillÄggstanning
Dela fisken i bitar och krydda med salt och peppar. Lägg över fisken i en smord ugnsfast form. Vispa ihop mjöl, grädde, chilisås och dill och häll i formen