Efterrätt

Efterrätt

  • 15 Recept
Pannacotta med daim

Pannacotta med daim

Fredag och sol utanför fönstret. Härligt. Förra helgen städade vi ut julen och nu ska vi bara njuta i helgen
Chokladsmörkräm

Chokladsmörkräm

Du behöver. Räcker till att stryka upp en White Lady 200 g smör. 220 gram florsocker. 100 g mörk choklad1. Ta fram smöret i god tid innan så den är rumsvarm
Ananaspaj

Ananaspaj

Jag gillar att baka något istället för blomma när man ska besöka någon. Så även denna gång när jag och barnen skulle hälsa på deras farmor och farfar idag bakade jag
Choklad- och vaniljpudding

Choklad- och vaniljpudding

Choklad- och vaniljpudding varvade i ett glas. En vacker och ljuvligt god dessert som uppskattas av stora som små
Cheesecake i glas med bär

Cheesecake i glas med bär

En lyxig och fräsch dessert som är enkel att göra. Festligt att servera en riktigt smarrig cheesecake i glas
Vaniljpannacotta med passionsfrukt

Vaniljpannacotta med passionsfrukt

I helgen gjorde jag vaniljpannacotta till efterrätt. Denna blir heeeelt perfekt och supergod. Receptet räcker till 2 eller 3 små glas om man vill men går bra att dubbla om man är fler
Fluffig vaniljsås

Fluffig vaniljsås

Jättegod till varm paj. Enkel att röra ihop med ingredienser man ofta har hemma. Recept. 2 äggulor. 3 msk strösocker
Rabarbers kladdkaka

Rabarbers kladdkaka

Om ni har rabarber och inte gjort kladdkaka än. Så gör det. Det är så gott och går snabbt att slänga ihop
Nyskörade rabarber med ljuvliga jordgubbar i söt kräm

Nyskörade rabarber med ljuvliga jordgubbar i söt kräm

Äntligen har jag massa rabarber och i dag gjorde jag en riktigt god kräm. Det är ju så in i vassen enkelt att göra kräm och så mycket nyttigare än den köpta som är så söt så det krullar sig i kinderna
Jordgubbar, digestive & mascarpone

Jordgubbar, digestive & mascarpone

Under högsäsong tycker hon det ska vara jordgubbar till efterrätt – varje dag. Hustrun var skeptisk – ända till hon satte skeden i efterrättsglaset
Jordgubbar med flädermousse

Jordgubbar med flädermousse

Låt gelatinbladet ligga i blöt i kallt vatten ca 6 minuter. Dela chokladen i små bitar och låt den smälta i vattenbad