En välsmakad söndagsmidda Till 4 pers4 kyckling fileer3 dl CF1 dl mjölk1 tsk curry2 tsk sambaloklek1 dl mango chutneySalt,peppar o paprikapulverOlivolja till stekningRis och broccoli till serveringSkiva fileerna mycke mycke tunt o fint, salta o peppra bitarna o stek dom i olivolja
Igår gjorde jag en kebabgryta som vi åt i pitabröd med orientdressing, grönsaker och riven ost. Det blev väldigt najs och fick tummen upp av hela KRÄSNA familjen
Varva biffar, lök- och kålblandningen med potatis- och morotsskivor i en gryta. Garnera grytan med persilja och servera med rårörda lingon och inlagd gurka
Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0
Lägg i en stor gryta och fyll på med vatten så de täcker köttet och salta. Om du vill kan du koka upp utan salt och sedan helt enkelt byta vatten och skölja ur grytan för att få bort det fett och småskit som flyter upp på ytan
Fläskgryta. Fräs lök och champinjoner, lägg i gryta. Lägg allt tillsammans med broccoli i grytan, häll på sky/buljong, låt småkoka tills broccolin är färdigkokt
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Igår tog fru M på sej kreativitetskockmössan och svängde ihop en korvgryta till middag, såsen blev så väldans god att den nästan försvann under avsmakningen vid spisen
Dagens korvgryta är en sån där smidig, snabbfixad och lättlagad middag som man slänger ihop på under 30 minuter från första kylskåpsdörröppningen, tills dess att maten ligger på tallriken. Korvgryta med ajvar relish 2 port + matlåda. / Anki och Håkan Korvgryta med ajvar relish 2 port + matlåda