30 bullar 50 g jäst 175 g smör eller margarin 2 påsar saffran à 1/2 g 2 dl socker 5 dl mjölk 1/2 tsk salt ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g) Till pensling och garnering ägg russin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lussekatter, lussebullar eller saffransbröd - kärt barn har många namn. Smör - Använd rumsvarmt smör. Saffran - Rörs ut i sprit (rom eller vodka) för att få mer saffransmak och vackrare gul färg
Grädda dem mitt i ugnen i 225-250 grader i 6-9 minuter. I varmluftsugn i 200-225 grader ca 8-10 minuter. 2 3/4 tim varav 2 tim jäsning och 5-8 min i ugnen
---- Vetedeg ----. Har ni startat med era semlor än. ---- Fyllning ----. Imorgon är det fettisdagen – semmeldagen och självklart måste alla ha sina semlor redo då
Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30-2 timmar. Grädda mitt i ugnen på 210 grader i ca 8-10 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg
Bra att ha lite släta bullar i frysen och ikväll gör jag semlor till mig och sambon. Semlor35-40 st medelstora. 10-11 dl vetemjöl. Dela i tre delar och därefter varje del i 10-15 bullar, beroende på hur stora du önskar. ) Semlor35-40 st medelstora. 10-11 dl vetemjöl